24.4.12

Presentació d’Universitats per la Independència a la UAB

La UAB vol cristal·litzar la consolidació de la sectorial universitària de l’ANC amb un acte multitudinari

Aquest dijous 26 d’abril es celebrarà la presentació d’Universitats per la Independència, grup coordinador a la UAB a nivell universitari de l’ANC. L’esdeveniment tindrà lloc a l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, amb capacitat per a 425 persones, a les 13h. Serà conduit per un representant del grup universitari i s’estructurarà entorn les ponències del sociòleg Salvador Cardús i un dels membres del Secretariat Nacional de l’ANC, Jordi Manyà. Finalment, s’obrirà un torn obert de preguntes.

Universitats per la Independència és una de les Sectorials de l’ANC i pretén agrupar i canalitzar tot el potencial independentista universitari, tant estudiants com PAS i PDI, més enllà de les diferents ideologies polítiques. Aquest grup de treball troba el seu punt de partida en un acte celebrat el mes passat a la UPC, que va comptar amb més de 200 assistents i va donar pas a la creació d’una dotzena de grups de treball en les diverses universitats catalanes. Ara per ara, el grup de la UAB consta de més de 150 adherits.

La UAB és la primera universitat que organitza un esdeveniment d’aquest tipus de manera autònoma. Aquesta acció significarà la primera aparició de l’ANC en un acte públic a la UAB i ha de servir, segons els organitzadors, “per convèncer els indecisos i animar als convençuts a col·laborar en la iniciativa”, així com “per fer participant a tothom en el procés de l’assoliment de la independència, treballant per assegurar la viabilitat de l’estat propi el dia de demà”.

Des de l’ANC s’ha recalcat la importància que ha de tenir aquesta sectorial en el procés cap a la independència. El col·lectiu universitari sempre ha estat clau en les mobilitzacions socials i és especialment rellevant per la seva inevitable incidència en la construcció d’un futur immediat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada